KonserterSoloFlöjt & PianoDuo TempraThe Hagen TrioBergums MusikakademiKopanitsaLänkar

BIRDS

 

En unik konsert med

 musik, fotografi och fågelsång

 

 

Cecilia Ekmark - flöjt/Maria Ingemarsson Berg - piano/Hans Falklind – fågelfoto

                                   

 

BIRDS är ett samarbetsprojekt mellan flöjtisten Cecilia Ekmark, pianisten och tonsättaren Roger Assar Johansson, den amerikanska tonsättaren Ellen Lindquist och fotografen Hans Falklind. Under 2012/13 beviljades BIRDS kulturstöd av Statens musikverk och Göteborgs Stad för scenisk utveckling av kammarmusikformen samt för att pröva nya arbetssätt vid komponerandet av musik. Det resulterade i denna nyskapande konsertform – nyskapande, inte bara för symbiosen mellan musik, bilder och fågelsång, utan också för att konsert-besökarna får en inblick i projektarbetets gång genom att varje konsert inleds med en filmvisning av ” BIRDS – THE MOVIE”, en film på 15 min som spelats in under projekttiden.

Ett annat exempel på tankar i nya banor är samarbetet med BirdLife Sverige och BirdLife International. Samarbetet märks bland annat genom att publiken får information kring fågelskyddsfrågor och att delar av intäkterna går till att stödja fågelskyddsprojekt genom internetfonden: www.justgiving.com/soundofaflute

Förutom de specialskrivna verken ”Léda et le Cygne” och ”Vingarna breddas” blir det musik komponerad med inspiration av fågelsång av Olivier Messiaen, Takashi Yoshimatsu, Torkell Sigurbjörnsson, Jules Mouquet och Henri Altes.

 

Cecilia Ekmark är frilansande flöjtist och kammarmusiker. Hon studerade vid Högskolan för Scen & Musik i Göteborg och har deltagit i ett flertal masterclasses för flöjtister som Peter Lucas Graf och Manuela Wiesler Hon har frilansat i orkestrar i Stockholm och Göteborg samt spelat på SVT och SR. Som flöjtsolist och kammarmusiker har hon konserterat på hundratals scener runtom i Sverige och Europa. Cecilia är intresserad av att hitta nya sceniska uttryck för kammarmusiken och använder sig ofta av elektronik, livelooping och ljussättning. Ibland har konserterna även ett inslag av poesi och improvisation. Under namnet "Sound of a Flute" samsas flera kammar-musikaliska projekt där Cecilia är drivande. Hon är medlem i grupperna Duo Tempra, The Hagen Trio, Duo Cecilia Ekmark -  Maria Ingemarsson Berg.

MARIA INGEMARSSON BERG arbetar främst som kammarmusiker och ackompanjatör. Hon är utbildad pianist vid musikhögskolorna i Göteborg, Malmö och Oslo och har sedan examen bott i och haft Göteborg som bas. 1997 var Maria ”Ung solist” med Helsingborgs symfoniorkester och 2000 med Musica Vitae. Som medlem i Göteborgs kammar-solister 2000-2010 gjorde hon flera uruppföranden samt ett flertal inspelningar för Sveriges Radio P2. Maria har även vid ett antal tillfällen framfört Olivier Messiaens stora pianoverk Vingt regards sur l’Enfant-Jésus och fått mycket uppskattning för detta. Som ackompanjatör och repetitör har Maria arbetat på GöteborgsOperan, Läckö slottsopera, MusikTeaterVerket, Göteborgs symfoniska kör, Högskolan för scen & musik och Göteborg Wind Orchestra. Under sommaren 2014 arbetade Maria som musikaliskt ansvarig för SmålandsOperans uppsättning av Trollflöjten samt med MusikTeaterVerkets uppsättning av Salvatore Sciarrinos Luci mie traditrici.

"Sound of a Flute" innehar F- skatt. För bokning kontakta:

Cecilia Ekmark, 0703-62 17 20

E-mail: cecilia.ekmark@ekmarks.net