natur klubben

                                           Datum: onsdag 9 jan 2013

Snöleopard

Snöleoparden har en kroppslängd på mellan 0,9 och 1,3 meter och väger 25-75 kilogram. Den randiga svansen är mycket lång (nästan lika lång som kroppslängden), yvig och tät, och används dels för att hålla balansen vid klättring och dels som skydd för nos och mun vid extrem kyla. Hanen har bredare ansikte än honan. Tassarna är stora med tjock päls och fungerar liksom hos lodjur som snöskor. Den tjocka och lite yviga pälsen är ljust grågul med fläckar liknande leopardens. Strupen och magen är vita.

(Källa: Wikipedia)

 

Snöleoparden, Schimpanser och Tigrar är exempel på några utrotningshotade djur. Det finns också utrotningshotade växter, insekter, och fiskar. Men det är inte det enda problemet för naturen. Den globala uppvärmningen är ett väldigt stort problem. Några exempel är att när du åker bil uppstår global uppvärmning. När man eldar uppstår global uppvärmning. det är något som man i alla fall kan göra lite mindre. Men att slänga skräp på marken är INTE nödvändigt   alls. Det är något alla kan tänka på. Och när du gör det slänger du ditt skräp i SOPTUNNAN!!!

 

Egentligen är det ganska lätt.

- CYKLA, GÅ OFTARE

- INTE TÄNDA EN BRASA SÅ OFTA

- OCH ABSOLUT INTE SLÄNGA SKRÄP PÅ MARKEN!!!

 

TACK!!!

 

NYHETER: 

Skrivet den 2 februari 2013: Vi har precis startat natur klubben och vi har redan 2 medlemmar! Om du är sugen på att bli medlem är det naturligtvis okej ,men klubben är ganska ny så det går tyvärr inte. Om ditt hjärta verkligen brinner för naturen, så kan du gärna ta en regelbunden skräp plockar promenad, eller något  liknande. Du kan fortsätta läsa om natur klubben och vad som händer på den här länken. Du kan också tipsa oss på den här mail adressen: lina.ekmark@ekmarks.net

Medverkande: Lina Ekmark

Och förhoppningsvis fler för naturen!